Na Mathieu van der Poel is ook Marianne Vos onbedreigd Nederlands kampioen veldrijden geworden. Ze veroverde in Sint-Michielsgestel haar zesde nationale titel op rij. Vorig jaar was ze overtraind en deed ze niet mee.

Vos met overmacht naar Nederlandse titel veldrijden

Sophie de Boer startte het snelst, maar al vroeg in de eerste ronde nam Vos het commando over. Haar tempo bleek voor de 29 overige veldrijdsters te machtig en Vos werd nooit meer teruggezien.

Lucinda Brand werd op gepaste afstand tweede. Het brons ging naar De Boer. Thalita de Jong was na luttele meters door een schakelprobleem al kansloos. De regerend Nederlands en wereldkampioene werd na een inhaalrace nog wel vijfde.

Enorme ontlading

Onbedreigd reed Vos dus naar de zege, maar toen het zover was, was er toch een enorme ontlading bij de kampioene. "Ja, een titel is toch wat anders dan een wedstrijd. Deze wilde ik heel graag."

Vos: deze vorm moet ik vast kunnen houden voor de WK

Vos was lange tijd uit de roulatie, maar timmert de laatste tijd weer flink aan de weg. En over drie weken is de WK in het Luxemburgse Bieles. "Ik ben niet ver verwijderd meer van mijn oude niveau. Deze vorm moet ik vast kunnen houden tot aan de WK."

STER reclame