Bord met verkiezingsposters voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015
NOS NieuwsAangepast

Oproep: de NOS vraagt jouw mening over de politiek

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer, en daarna komt er een nieuw kabinet. Het belooft een spannende strijd te worden, waarbij de kiezer het uiteindelijk voor het zeggen heeft.

Sinds de referenda over het Oekraïne-verdrag en de brexit én de overwinning van Donald Trump, wordt er veel gezegd en geschreven over de onvrede, bezorgdheid of boosheid van een deel van de kiezers. In Amerika, Europa en in Nederland.

Maar hoe zit dat nou precies? Zijn burgers inderdaad bezorgd over de toekomst of boos op de politiek of eigenlijk helemaal niet? Wat zit ze precies dwars? En als het zo is dat politici niet meer worden vertrouwd, waardoor komt dat dan? Maar ook: wat is in ons land goed geregeld en moet zeker zo blijven? En wat moet er veranderen?

Publieksonderzoek

De NOS wil het allemaal graag weten. In plaats van deskundigen aan het woord te laten, vragen we het nu aan jou. We nodigen je van harte uit om mee te doen aan een publieksonderzoek. Doel is om, ten behoeve van onze berichtgeving, een nog beter beeld te krijgen wat er leeft onder de bevolking. Het is niet bedoeld als representatieve enquête.

Je kunt jouw mening geven door hier te klikken en een korte vragenlijst in te vullen.

We stellen het zeer op prijs als je meedoet. Jouw antwoorden worden vertrouwelijk behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl