Politie onderzoekt de schietpartij ANP

De man die op het parkeerterrein bij ijsstadion Thialf in Heerenveen een schaatssponsor heeft beschoten, is nog niet gevonden. De politie weet de naam van de schutter, maar heeft hem nog niet kunnen oppakken.

Directeur Bert Jonker van ingenieursbureau Clafis werd gisteravond in zijn hand geschoten toen hij onder vuur werd genomen op het parkeerterrein bij het stadion. Het slachtoffer is inmiddels in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Jonker is nu thuis.

De directeur van Clafis en de schutter hadden een zakelijke ruzie. Volgens Omrop Fryslân is de schutter een zakenman uit het westen van het land. De ruzie zou gaan over een mislukte bedrijfsovername, waarna de onderneming van de schutter failliet zou zijn gegaan. De politie wil alleen kwijt dat de ruzie buiten het schaatsen ligt.

Emotioneel

Jonker maakt het naar omstandigheden goed. "Bert is erg emotioneel en vol ongeloof over wat hem en zijn gezin is overkomen. Het gaat hier om een bizarre actie die niemand heeft zien aankomen", valt te lezen in een verklaring op de website van Clafis. Mensen worden bedankt voor hun steunbetuigingen.

Jonker is hoofdsponsor van de schaatsploeg van onder anderen Jorrit Bergsma. De politie blijft vandaag alert bij een uitverkocht Thialf, voor de slotdag van de EK allround en EK sprint, maar verwacht geen extra problemen. Een woordvoerder laat weten dat er naar aanleiding van de schietpartij geen extra maatregelen zijn genomen.

STER reclame