Ruime zege Vitesse op Roda JC

Roda JC is in Arnhem het slachtoffer geworden van de plotse dadendrang van Vitesse. Het duel eindigde in 5-2.

Mads Junker zorgde al snel voor 0-1 na een fout van Slobodan Rajkovic. Roda was de baas, maar Nemanja Matic maakte uit een vrije trap de 1-1 en opeens liep het bij Vitesse.

Uit een mooie aanval tikte Marco van Ginkel de 2-1 binnen en op slag van rust werd het uit een strafschop van Jordi Lopez zelfs 3-1.

Roda kreeg wel kansen, ook na rust, maar Haruna Babangida zorgde met een schuiver voor 4-1 en Van Ginkel uit een counter voor 5-1.

Vitesse, met Babangida en Ismail Aissati als aanjagers, straalde vertrouwen uit. Roda beet nog wel van zich af en deed via een vrije trap van Jimmy Hempte wat terug: 5-2.