NOS
NOS Nieuws

Nabestaanden Mitch Henriquez willen vervolging agenten afdwingen

De familie van de omgekomen Mitch Henriquez wil dat justitie alle vijf agenten gaat vervolgen die betrokken waren bij de fatale arrestatie. De advocaten van de nabestaanden zijn een procedure begonnen bij het Hof in Den Haag, zo bevestigt advocaat Roethof na berichtgeving door RTL Nieuws. Twee agenten worden al strafrechtelijk vervolgd.

De 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez overleed in juni 2015 door een nekklem, nadat hij was aangehouden. Hij was op familiebezoek in Nederland en bezocht in het Haagse Zuiderpark het muziekfestival Night at the Park. Henriquez werd gearresteerd nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen bij zich had. Zijn dood leidde tot dagenlange onrust in de Schilderswijk in Den Haag.

Te grof

De vijf agenten zijn al door hun werkgever, de politie, gestraft na een intern politieonderzoek. Twee van hen worden ontslagen als ze binnen een jaar weer in de fout gaan. Ook mogen zij een jaar lang geen wapens dragen. De twee anderen kregen een schriftelijke berisping. De vijfde agent wordt plichtsverzuim verweten.

De familie van Mitch Henriquez was niet te spreken over de in hun ogen "lichte disciplinaire straffen."

"Iedereen kan zien dat het optreden van de politie te grof was. De agenten moeten zwaarder gestraft worden", zei een neef van Henriquez eerder tegen de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl