Strictly Family Business
NOS NieuwsAangepast

Moeder van meisje uit seksvideo met rappers trekt aangifte in

  • Harmen Boerboom

    Correspondent Suriname

  • Harmen Boerboom

    Correspondent Suriname

De moeder van het meisje dat in Suriname seks had met leden van de populaire Haagse groep Strictly Family Business (SFB), heeft de politieaangifte tegen de bandleden ingetrokken.

Dat blijkt uit een verklaring die gedateerd is op 1 januari 2017 en die de NOS heeft kunnen inzien. De moeder deed bijna twee jaar geleden aangifte tegen de bandleden nadat er een seksvideo met haar toen 15-jarige dochter veel werd gedeeld op sociale media.

Drie van de vier bandleden werden eind december in een hotel in Paramaribo opgepakt. Sindsdien zitten ze, afzonderlijk van elkaar, vast in verschillende politiecellen in de Surinaamse hoofdstad. Afgelopen woensdag werd hun voorarrest met dertig dagen verlengd.

Ik hoop dat alles rustig wordt en iedereen gewoon zijn leven door kan leiden.

Meisje uit de seksvideo

De moeder wil niet tegenover de NOS reageren, maar ingewijden zeggen dat ze geschrokken en aangedaan is door de ophef en de hernieuwde aandacht voor de zaak. Ook haar dochter zelf heeft laten weten niet blij te zijn met de arrestatie en de publiciteit. Volgens haar is er geen sprake geweest van pedofilie, dwang, geweld of seksueel misbruik.

"We zijn in onze pubertijd, toch?", zegt ze in een audio-boodschap die ze aan vrienden en bekenden heeft verzonden en die circuleert op internet. "Ik hoop dat alles stopgezet wordt, want dit kan een heel andere kant op gaan. Ik hoop dat alles rustig wordt en iedereen gewoon zijn leven door kan leiden. Klaar, punt uit."

Het meisje roept haar kennissen op om niet door te gaan met het verspreiden van "bullshit". Ook verwerpt ze de kritiek dat ze een hoer is. "En ook al zou ik dat wel zijn: wat dan nog?" Ze verklaart verder dat ze intussen gelukkig samenwoont.

Hoewel de seksuele handelingen met het minderjarige meisje ook na het intrekken van de aangifte door de moeder strafbaar blijven, denkt de advocaat van de rappers nu meer ruimte te hebben om de detentie aan te vechten. Hij wil in dit stadium niet verder op de zaak ingaan.

Pedofielenbende

De Surinaamse minister van Justitie en Politie voert sinds kort een hard beleid tegen kindermisbruik. Dinsdag werd een 62-jarige Nederlander in Suriname ​opgepakt op verdenking van pedoseksuele handelingen.

Hij zou deel uitmaken van de pedofielenbende die via Facebook slachtoffers zocht. Begin december werden zes andere leden van de groep gearresteerd. Zij verschijnen waarschijnlijk deze maand voor de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl