Een voorbeeld van een ''Trump-alert'' Trigger Finance

App waarschuwt beleggers bij tweets van Trump

time icon Aangepast

Berichten over een beursgenoteerd bedrijf kunnen de aandelenkoers flink beïnvloeden. Zeker als die berichten afkomstig zijn van de toekomstige president van Amerika: Donald Trump. En zoals bekend, twittert hij er lustig op los en neemt hij daarbij ook regelmatig bedrijven onder vuur.

Het Amerikaanse bedrijf Trigger heeft daar nu iets op gevonden. Beleggers krijgen een melding als Trump twittert over een bedrijf waarin ze aandelen bezitten. Ze kunnen dan sneller besluiten of ze die willen verkopen of niet. Voorheen kregen beleggers al een seintje als de prijs van hun aandeel een bepaalde grens bereikte, of als de koers fors daalde of steeg. Nu komt daar dus de ''Trump Trigger'' bij.

Dat kan beleggers goed van pas komen, want Trump nam al meerdere keren bedrijven onder vuur via Twitter. Eergisteren nog uitte hij via het platform kritiek op General Motors. En vorige maand twitterde hij zijn frustraties over de hoge kosten van de nieuwe Air Force One. ''Cancel order'' schreef hij, waarna de koers van Boeing - die het toestel levert - ogenblikkelijk daalde. 

Hetzelfde gebeurde bij de bouwer van de Joint Strike Fighter. Trump bekritiseerde via Twitter de kosten van het gevechtsvliegtuig van Lockheed Martin. Ook dat aandeel moest op de beurs inleveren. 

Overigens levert de president-elect via Twitter niet alleen kritiek op bedrijven. Gisteren bedankte hij nog autofabrikant Ford voor het schrappen van de bouw van een nieuwe fabriek in Mexico. In plaats daarvan wordt de fabriek in de Amerikaanse stad Michigan uitgebreid. Daardoor komen er naar schatting 700 banen bij. 

STER Reclame