NOS Nieuws

Britse treinsurfer (17) dood in Parijse metrotunnel

In de Parijse metro is naar nu blijkt op Oudejaarsavond een 17-jarige Britse freerunner omgekomen. De vervoersmaatschappij zegt dat hij is verongelukt bij het treinsurfen, maar een vriendengroep van de jongen spreekt dat tegen.

De Brit Nye Newman was lid van de groep Brewman, die aan freerunning of parkour doet: rennend en springend een parcours met hindernissen in een stad afleggen. Soms gaat dat van gebouw naar gebouw, maar soms wagen freerunners zich ook op treinen en metro's.

Begin december zette de groep filmpjes op internet van treinsurfen in Parijs, waarbij het maar net goed ging. Het Parijse vervoersbedrijf kondigde toen stappen aan tegen de groep.

Ongelooflijk

Getuigen zeggen dat ze Newman op Oudejaarsavond kort voor middernacht tussen twee metrowagons in Parijs hebben gezien. Een lid van de Brewman-groep spreekt tegen dat Newman is omgekomen door treinsurfen. Wat wel de doodsoorzaak was, wordt niet gezegd. Newman wordt door de groep geëerd als "een ongelooflijke jongen die altijd overal voor in was".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl