ANP

Een 46-jarige man heeft in een supersnelrechtzitting een celstraf van vier maanden gekregen, waarvan een maand voorwaardelijk. Ricardo U. schopte in de Nieuwjaarsnacht bij een huisfeest in Zoetermeer een politieman in zijn buik. Ook moet de man uit Moerkapelle de komende twee jaar tijdens Oud en Nieuw binnen blijven. De straf is gelijk aan de eis van het OM.

De politie ging vanwege geluidsoverlast twee keer naar het huisfeest toe. De tweede keer arresteerden de agenten de bewoner, omdat die ze beledigde. Daarop trapte de ook aanwezige U. een van de agenten in de buik.

Per ongeluk

U. zei dat hij het niet met opzet deed. De politierechter ging daar niet in mee. Daarbij nam de rechter mee dat het voorval tijdens de jaarwisseling gebeurde en dat het geweld was gericht tegen iemand met een publieke functie. 

De rechter zegt dat het werk van agenten die avond al zwaarder is en dat daarom een zwaardere straf op zijn plaats is. Ook telt mee dat U. in 2013 is veroordeeld voor mishandeling.

Eenvoudig

Het is de enige zaak die gaat over incidenten rond de afgelopen jaarwisseling waarbij het supersnelrecht is toegepast. Andere zaken bleken bij nader inzien juridisch niet eenvoudig genoeg.

STER reclame