Rick van den Hurk gaat mee naar de World Baseball Classic
NOS Sport

Oranje met Van den Hurk op World Baseball Classic

Werper Rick van den Hurk keert terug bij de Nederlandse honkbalselectie. De Brabander, die in 2009 voor het laatst uitkwam voor het konkrijksteam, doet mee aan de World Baseball Classic.

Van den Hurk speelde zes jaar in de Major League en deed dat voor de Florida Marlins, de Baltimore Orioles en de Pittsburgh Pirates. De afgelopen vier jaar maakte hij furore in de sterke competities in Azië. De 31-jarige werper werd twee keer Zuid-Koreaans kampioen en verbrak in Japan het record voor meeste zeges op rij met veertien overwinningen.

Andere toppers ook mee naar Classic

De World Baseball Classic, het enige landentoernooi waar de profs uit de MLB aan meedoen, wordt in maart gespeeld. Bondscoach Meulens kan ook Jonathan Schoop (Orioles), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels), die nu actief zijn in de MLB, daarvoor selecteren.

Oranje is niet alleen vertegenwoordigd door honkballers, ook in het scheidsrechterscorps maakt een Nederlander zijn opwachting. Winfried Berkvens is op dit toernooi één van de vijf scheidsrechters uit Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl