NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 3 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt een overwegend bewolkte dag met plaatselijk buien. 's Ochtends schijnt de zon, later in de middag en in de avond gaat het regenen. Het wordt 3 tot 7 graden. Morgen wordt het op de Wadden stormachtig, met windkracht 8.

In 15 jaar groeide de Nederlandse bevolking niet zo snel

Nederland heeft er het afgelopen jaar bijna 111.000 inwoners bij gekregen. Het is de snelste groei in vijftien jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van 2002 tot en met 2015 lag de jaarlijkse bevolkingsgroei steeds onder de 100.000.

Van Gerwen op indrukwekkende wijze naar wereldtitel

Darter Michael van Gerwen heeft zijn tweede wereldtitel bij de PDC veroverd. De Brabander onttroonde in de eindstrijd in Alexandra Palace in Londen titelverdediger Gary Anderson op niet mis te verstane wijze: 7-3.

Van Gerwen ontvangt felicitaties van Rutte

Grote brand in Chileense kuststad verwoest 100 huizen

Bij een grote brand in de Chileense stad Valparaíso zijn ten minste honderd huizen in vlammen opgegaan. Er zijn negentien mensen gewond geraakt en 400 mensen geëvacueerd.

De vlammenzee in Valparaiso, Chili, heeft honderd huizen verwoest

Bedrijfsartsen: doorwerken na 65 voor velen niet mogelijk

Veel mensen, vooral lageropgeleiden, zijn fysiek niet in staat om nog na hun 65ste jaar door te werken. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde in het AD.

De Raad vindt dat het voorstel over AOW'ers moet worden heroverwogen

Syrische rebellen praten niet meer vanwege 'schendingen bestand'

Een aantal Syrische rebellengroeperingen heeft overleg over deelname aan een geplande vredesbespreking in Kazachstan opgeschort. De rebellen dreigen weg te blijven omdat het Syrische bewind met zijn bondgenoten het geldende staakt-het-vuren niet zou respecteren.

Verder vandaag...

Vanmiddag is in het Gelderse Oldebroek een eerbetoon voor de 'vader der veteranen'. Verzetsheld en luitenant-generaal Ted Meines overleed 24 december op 95-jarige leeftijd. Militairen en veteranen kunnen bij zijn kist afscheid nemen.

Vier mannen moeten voor de rechter verschijnen voor betrokkenheid bij een reeks plofkraken. Volgens het Openbaar Ministerie vormt de groep een bende die met gasexplosies geldautomaten opblies bij vestigingen van Albert Heijn.

In Vught begint vandaag een poging om het wereldrecord ganzenborden te verbreken. Vier vrienden proberen langer dan 61 uur achter elkaar het bordspel te spelen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl