Michael van Gerwen met de hoofdprijs EPA

Michael van Gerwen was in 2016 ongenaakbaar en won maar liefst 25 toernooien. Er ontbrak er echter nog één, de wereldtitel. Met een 7-3 zege op de Schot Gary Anderson pakte hij eindelijk zijn tweede WK-titel.

"Ik moest mijn beste spel laten zien, en mijn gemiddelde zegt genoeg over het niveau van de wedstrijd", sprak hij na afloop. "In het begin was ik wat aan het worstelen, miste ik een paar dubbels. Maar ik wist terug te knokken, dit is zo'n geweldig moment."

"Ik heb hier het hele jaar zo hard voor gewerkt, ik heb dit jaar alle grote toernooien gewonnen en deze titel maakt het rijtje compleet. Dit is het belangrijkste toernooi van het jaar en ik ben heel blij dat ik vandaag de goede dingen heb gedaan op het juiste moment."

Taylor de grootste, ik de beste 

De suprematie van Van Gerwen doet denken aan de hegemonie van Phil Taylor. "De grootste speler aller tijden is Phil Taylor, maar de beste ben ik", zegt Van Gerwen vol overtuiging. "Ik heb beter gegooid dan Taylor ooit heeft gedaan. Ik breek al zijn records."

Dat Taylor nog altijd ruim voorstaat qua wereldtitels (16 om 2) zegt Van Gerwen niets. "Toen speelde ik nog geen darts." 

Anderson: druk op Van Gerwen wordt groter

Zijn tegenstander kon niets anders dan Van Gerwen alle eer geven. "Hij heeft 25 toernooien gewonnen dit jaar, dit WK ging heel eenvoudig voor hem. De zege is dikverdiend en ik heb drie goede jaren gehad met drie WK-finales."

Anderson is niet bang voor een jarenlange dominantie van het dartsfenomeen uit Vlijmen. "Er komen zoveel goede jonge spelers aan, de druk op hem zal alleen maar groter worden." 

Voor Van Gerwen was de cirkel rond na zijn tweede WK-titel. "Om van Gary Anderson te winnen in de finale en van Raymond van Barneveld in de halve finale, de mannen waar ik de vorige twee WK's van heb verloren, dat voelt fenomenaal."

Van Gerwen op indrukwekkende wijze naar wereldtitel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame