Vuurwerk tijdens de jaarwisseling bij de Erasmusbrug in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

2017 knalt en flitst de hele wereld rond

Met vuurwerkshows, feesten en talloze nieuwjaarswensen is 2017 ingeluid.

Tienduizenden mensen keken in Rotterdam naar het Nationale Vuurwerk. Voor de tiende keer werd op de Erasmusbrug een grote vuurwerkshow gehouden. Het vuurwerk was wel minder goed te zien dan de laatste jaren vanwege de mist.

Ook in Amsterdam was er op het IJ een grote show met siervuurwerk.

Flitsend begin van 2017 met vuurwerkshows

Buitenland

Maar niet alleen in Nederland is het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerk. In veel wereldsteden waren afgelopen nacht grootse vuurwerkshows. En er is een nieuwjaarsgroet van Curaçao:

Vuurwerk luidt in bijna de hele wereld 2017 in

In New York werd het nieuwe jaar ingeluid met het traditionele aftelmoment op Times Square. Om 06.00 uur Nederlandse tijd werd het daar 2017. In totaal waren er in de straten rond Times Square ruim een miljoen mensen op de been. Er waren optredens van Rachel Platten, Gavin DeGraw en Mariah Carey.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Bij het optreden van Carey ging wat mis. De zangeres leek last te hebben van technische problemen. Ze stopte met zingen tijdens haar liedje Emotions. Het lijkt erop dat ze zichzelf of de muziek niet goed hoorde. Volgens sommige Amerikaanse media playbackte ze. Ze vroeg het publiek het nummer voor haar af te maken.

Oud en Nieuw in Londen

Londen

In Londen werd het nieuwe jaar ingeluid met een grote vuurwerkshow. Tienduizenden mensen kwamen naar de oever van de Theems. Bij de show waren veel beveiligers aanwezig, naar aanleiding van de aanslagen in Nice en Berlijn.

In Rio de Janeiro in Brazilië was ook een vuurwerkshow. Mensen keken daar vanaf het strand - in korte broeken en shirts met korte mouwen - naar het spektakel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl