Het hoofdkantoor van Telegraaf Media Groep (TMG) in Amsterdam ANP Communique

Nieuws op Oudjaarsdag: 45 journalisten verliezen baan bij TMG

time icon Aangepast

De Telegraaf Media Groep, kortweg TMG, schrapt 45 journalistieke banen. De ontslagen vallen bij de regionale kranten die onder TMG vallen. Het personeel wordt in de week van 9 januari nader geïnformeerd.

TMG is het moederbedrijf van merken als De Telegraaf, Metro, GeenStijl en Sky Radio. Ook de regionale kranten Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander, Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad/IJmuider Courant maken deel uit van het bedrijf.

Afgelopen zomer schrapte TMG al 75 banen op de verkoopafdeling van het bedrijf. De inkomsten uit advertenties lopen terug, en ook daalden de oplagecijfers licht. Tot eind 2018 wil TMG in totaal 90 miljoen euro bezuinigen.

In een brief aan het personeel verontschuldigt de directie zich voor het moment - Oudjaarsdag - waarop deze nieuwe bezuinigingsronde wordt aangekondigd. Op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op de timing. 

Commander Wolters 🖖🏼🚀
@ThijsWhoa
“We begrijpen dat het verre van prettig is dat we jullie net voor de jaarwisseling per mail informeren.” Maar we doen het lekker toch. https://t.co/01woymB73R
2 jaar geleden
Arnold Burlage
@armburlage
Schande, op de valreep van champagne en het nieuwe jaar stuurt directie Telegraaf concern medewerkers onheilstijding!
2 jaar geleden

STER Reclame