ANP
NOS NieuwsAangepast

In februari weer ICSI-behandelingen in UMC Utrecht

Het UMC Utrecht gaat in februari weer verder met ICSI-behandelingen in het ivf-laboratorium. Dat staat in een bericht van het St. Antonius Ziekenhuis aan patiënten die via dat ziekenhuis onder behandeling zijn bij het UMC Utrecht.

Afgelopen week werd bekend dat in het UMC-laboratorium fouten zijn gemaakt, waardoor bij de bevruchting van 26 paren mogelijk verkeerde zaadcellen zijn gebruikt. De ICSI-behandelingen werden daarop stopgezet.

Het UMC Utrecht bevestigt dat vanaf week 5 weer puncties en terugplaatsingen kunnen worden gepland. Dat gebeurt wel op halve kracht, omdat de Inspectie voor de Gezondheidszorg de veiligheid wil waarborgen.

"Alle procedures in het lab worden uit voorzorg nog eens nagelopen", zegt woordvoerder Eric Trinthamer van het UMC Utrecht. "Daarvoor is tijd en mankracht nodig. Als we alles hebben gecheckt kunnen we opschalen."

Tot die tijd worden er dus geen nieuwe behandelingen opgestart. Alleen behandelingen waarbij de patiënt al met medicatie geïnjecteerd is, gaan door.

Vakantie

Het medisch centrum heeft een van de stellen bij wie mogelijk verkeerde zaadcellen zijn gebruikt, nog steeds niet kunnen bereiken. "We vermoeden dat dit koppel op vakantie is", laat de woordvoerder weten.

De 26 paren in kwestie zijn uitgenodigd voor een gesprek. Naar aanleiding daarvan zal worden besloten of zij bijvoorbeeld een dna-test willen ondergaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl