NOS SchaatsenAangepast

Nuis is twee titels kwijt: dat doet wel pijn

Nuis is twee titels kwijt: dat doet wel pijn

Als je de KPN NK afstanden bekijkt als kwalificatietoernooi voor de WK afstanden en de EK sprint, dan had Kjeld Nuis het bijna niet beter kunnen doen. Maar in Heerenveen stonden de afgelopen drie dagen ook nationale titels op het spel. En de twee titels die Nuis had, is hij nu kwijt.

"Ik ben wel blij met de tickets die ik heb gewonnen, maar dat die titels me zijn afgenomen doet wel pijn", aldus de specialist op de 1.000 meter die tot vrijdag nog ongeslagen was op 'zijn' afstand. "Nu heb ik twee tweede plekken, daar doe je het niet voor."

Drie startbewijzen

Toch gaat Nuis naar huis met drie internationale startbewijzen: één voor de EK sprint volgende week in Heerenveen, twee voor de WK afstanden in februari in Gangneung.

Kai Verbij, die voorkwam dat Nuis voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioen werd op de 1.000 meter, had wat goed te maken op de slotdag van de Nederlandse kampioenschappen. Woensdag werd hij vijfde op de 500 meter, waardoor hij op die afstand naast een WK-ticket greep.

Verbij: ik had wat goed te maken

"Ik was flink gespannen voor vandaag, omdat ik me niet had geplaatst op de 500 meter", aldus Verbij, die naar de derde tijd ooit in Thialf reed op de 1.000 meter. "Die extra spanning heeft er wel voor gezorgd dat ik extra goed kon doorrijden. Dit is wel een mooie afsluiting."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl