NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors ook op de 1.000 meter de sterkste

Jorien ter Mors heeft opnieuw bewezen dat ze de snelste Nederlandse sprintster is. Nadat ze bij de KPN NK afstanden gisteren al de nationale titel op de 500 meter had veroverd, was de voormalig shorttrackster vrijdag ook op de 1.000 meter de snelste.

Ter Mors, die dit seizoen het shorttracken definitief vaarwel zegde om zich volledig te richten op de langebaan, reed de kilometer in 1.15,15.

NK afstanden: 1.000 meter (v)

Marrit Leenstra was een tiende langzamer dan Ter Mors en greep in 1.15,25 het zilver. Ireen Wüst reed de derde tijd. Daardoor ziet het podium van de 1.000 meter er precies hetzelfde uit als een jaar geleden. Leenstra, Ter Mors en Wüst mogen dankzij hun podiumplaats ook starten op de WK afstanden in februari.

EK sprint

Jorien ter Mors en Marrit Leenstra mogen ook meedoen aan de EK sprint, het toernooi dat volgende week voor het eerst gehouden wordt in Heerenveen. Het derde ticket is opvallend genoeg voor shorttrackster Suzanne Schulting. Zij eindigde in het klassement over de 500 en de 1.000 meter als derde.

Het Europees kampioenschap valt wel samen met de NK shorttrack. Schulting weet dus nog niet waar ze gaat rijden. "Ik ga er even een nachtje over slapen en houd alle opties open", zei de Friezin.

Floor van den Brandt stond na de 500 meter nog tweede in het klassement voor de EK sprint, maar ze ging in de eerste bocht van de 1.000 meter onderuit, waardoor ze de EK sprint uit haar agenda kan gummen.

Twee titels en een tweede plaats: Ter Mors is tevreden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl