Na de KNSB Cup, eind oktober, verdween Koen Verweij naar de zon. De 26-jarige schaatser wist zich niet te plaatsen voor de eerste wereldbekerwedstrijden en besloot daarom er even tussenuit te gaan.

Inmiddels is Verweij terug en vandaag staat hij aan de start van de 1.500 meter, waarop hij wil proberen een startbewijs te veroveren voor de WK afstanden.

Verweij: ik schaats lekker in de rondte

"De afgelopen maanden heb ik gigantisch veel uren op het ijs gemaakt", vertelt Verweij aan het begin van de tweede dag van de KPN NK afstanden in Heerenveen. "Ik hoop een mooie 1.500 meter neer te zetten. Het niveau is heel hoog, maar ik schaats lekker en ik ben blij hoe het gaat."

Met concurrenten als Kjeld Nuis, Sven Kramer, Patrick Roest en Thomas Krol wacht Verweij een zware opdracht, want alleen de eerst drie plaatsen zich voor de WK. "Hopelijk kan ik op ervaring een dijk van een race neerzetten. Ik moet sterker worden, want volgend jaar wil ik er op de Olympische Spelen weer staan. Dat is het enige waaraan ik denk."

Tegenslagen

Verweij: "En lukt het vandaag niet? Dan is dat weer een tegenslag en zal ik daarmee om moeten leren gaan. Maar goed, hoeveel tegenslagen kun je hebben? Ik denk dat ik er best goed tegen kan. We zullen het zien, ik schaats lekker in de rondte."

STER reclame