Woordvoerder Frauke Köhler van de Duitse justitie EPA

De man die was gearresteerd op verdenking van banden met de man die de aanslag pleegde op de Berlijnse kerstmarkt, is weer op vrije voeten. De 40-jarige Tunesiër was gisteren in Duitsland opgepakt. 

Woordvoerder Köhler van de Duitse justitie deelde in Karlsruhe mee dat de politie heeft vastgesteld dat hij niet de contactpersoon is geweest van Anis Amri, de dader van de aanslag. Gisteren werd bekend dat zijn nummer in de telefoon van Amri stond. Justitie verdacht hem van medeplichtigheid aan de aanslag.

Verder bevestigde justitie dat Amri na de aanslag in Nederland is geweest, en dat hij met de trein van Frankrijk naar Italië is gereisd.

Pool

Het wapen waarmee Amri had geschoten in Milaan op politieagenten voor die hem doodschoten, had hetzelfde kaliber als het wapen waarmee de Poolse vrachtwagenchauffeur was gedood. Amri had diens truck gekaapt voor de fatale rit in Berlijn. De Duitse justitie meldde verder dat de videoboodschap waarin Anis Amri trouw zweert aan IS, authentiek is.

De Duitsers weten nog niet op welk tijdstip de Pool om het leven is gebracht. Het lichaam vertoonde geen sporen van messteken, zoals eerder door anderen was gemeld.

STER reclame