Helle Thomsen kijkt tevreden tijdens Nederland-Denemarken in de halve finales van het EK in Zweden
NOS SportAangepast

Thomsen en handbalbond hakken in januari de knoop door

De Nederlandse handbalbond (NHV) en vrouwen-bondscoach Helle Thomsen hebben de intentie in januari een nieuw contract met elkaar te sluiten. Beide partijen hebben deze week met elkaar gesproken, waarbij van beide kanten de wens is uitgesproken de samenwerking voort te zetten.

"Het gevoel is goed van beide kanten. Volgende maand kijken we hoe we het contract precies invullen, want Helle Thomsen wil haar functie wellicht combineren met een club", zegt technisch directeur Sjors Röttger van het NHV.

De Deense volgde in september Henk Groener op als coach van de handbalvrouwen. Met succes, want met Oranje haalde ze de finale van het EK in Zweden. Noorwegen was daarin net te sterk.

Kapers op de kust? Dan zou het Noorwegen moeten zijn, maar zelfs dan kiest Helle denk ik voor ons.

Sjors Röttger - technisch directeur NHV

Röttger is in niet bang dat zich in de tussentijd kapers op de kust zullen melden bij Thomsen. "Dan zou het Noorwegen moeten zijn, maar zelfs dan kiest Helle denk ik voor ons. Ik heb er vertrouwen in. Ze heeft duidelijk haar intentie uitgesproken om met ons aan de slag te willen gaan."

De insteek van Röttger is om Thomsen een contract voor een jaar aan te bieden met een optie voor nog een jaar. Midden januari gaat hij met Thomsen over de precieze invulling van de verbintenis praten.

"De samenwerking met Helle voelde na het wegvallen van Henk Groener direct goed en de bevestiging zag je tijdens het EK."

Röttger niet bezorgd over toekomst Thomsen bij Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl