Michael Schumacher EPA

Het is vandaag precies drie jaar geleden dat de legendarische autocoureur Michael Schumacher betrokken raakte bij een ski-ongeluk. De Duitser liep daarbij zwaar hoofdletsel op en lag zes maanden in coma. Sindsdien blijft het de vraag of Schumacher ooit volledig zal herstellen.

De voorbije jaren heeft de familie van Schumacher tussen hoop en vrees geleefd over de gezondheid van de zevenvoudig wereldkampioen. Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

29 december 2013

Schumacher komt ten val in de Franse Alpen als hij buiten de piste gaat en raakt, ondanks het dragen van een helm, zwaargewond aan zijn hoofd. Hij wordt overgebracht naar een ziekenhuis in Grenoble en zou in levensgevaar verkeren.

De route die Schumacher aflegde NOS

31 december 2013

Het ongeluk van Schumacher zorgt voor veel media-aandacht. Een journalist verkleed als priester probeert zelfs het ziekenhuis in Grenoble binnen te dringen. Zijn poging mislukt.

4 januari 2014

De wildste berichten doen de ronde over de gezondheid van de oud-coureur. De artsen van Schumacher benadrukken dat zijn toestand nog steeds kritiek is.

14 januari 2014

Schumacher ondergaat een zware hersenoperatie om verdere schade te onderzoeken.

30 januari 2014

Een bemoedigend bericht. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe zou Schumacher met zijn ogen hebben gereageerd op signalen tijdens een aantal tests. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden.

Fans van Michael Schumacher bij het ziekenhuis in Grenoble AFP

16 juni 2014

Na maanden van tegenstrijdige berichtgeving ontwaakt Schumacher uit zijn coma in het ziekenhuis van Grenoble. De Duitser zet zijn revalidatie voort in een ziekenhuis in Lausanne. Schumacher is in Zwitserland woonachtig bij het Meer van Genève. Verdere details worden niet bekendgemaakt.

23 juni 2014

Het medisch dossier van Schumacher wordt gestolen en even later te koop aangeboden op internet.

Monteurs van Ferrari steunen Michael Schumacher in 2014 EPA

9 september 2014

Schumacher verlaat het ziekenhuis in Lausanne en mag in zijn eigen huis verder herstellen. Hij heeft volgens zijn manager veel vooruitgang geboekt, maar het zal desondanks nog "een lange en zware weg worden".

4 februari 2016

Na een lange periode van stilte meldt voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo dat de gezondheidssituatie van Schumacher nog niet is verbeterd.

Poleposition voor Michael Schumacher bij de Grand Prix van Bahrain in 2006 AFP

19 september 2016

Er komt iets meer duidelijkheid. Het Duitse boulevardblad Bunte meldde in 2015 dat Schumacher weer kon lopen. Die berichtgeving wordt tegengesproken. "Schumacher kan niet lopen. Sterker nog, zonder hulp van zijn verzorgers kan hij ook niet zelfstandig staan." Bunte moet een schadevergoeding betalen.

4 november 2016

Het herstel van Schumacher verloopt nog steeds traag, maar volgens oud-technisch directeur Ross Brawn (Ferrari) zijn er "bemoedigende tekenen".

13 november 2016

Het marketingteam van Schumacher zit niet stil en opent een Instagram-account en Facebook-account van de coureur. Daaruit blijkt dat Schumacher nog steeds een lange weg heeft te gaan. "We willen de herinneringen van Michael met jullie vieren en delen." #blijfvechten

21 december 2016

Diverse mediabedrijven krijgen volgens de Daily Mail foto's aangeboden van Schumacher liggend in zijn huis in Genève. De foto's moeten naar verluidt 1 miljoen euro kosten. De bron is anoniem, niemand hapt toe.

Michael Schumacher op de piste in 2003 EPA

STER reclame