Jaap Versloot

Goedemorgen, de dag begint licht bewolkt en op sommige plaatsen is het mistig. Later op de dag breekt de zon door en stijgt de temperatuur tot rond de 3 graden. Het blijft waarschijnlijk droog tot aan de jaarwisseling, daarna wordt regen verwacht.

Debbie Reynolds overleden, kort na dochter Carrie Fisher

De Amerikaanse actrice en zangeres Debbie Reynolds is overleden, ruim een dag na het overlijden van haar dochter en actrice Carrie Fisher. De zoon van de 84-jarige Reynolds, Todd Fisher, maakte het nieuws bekend. Zijn moeder was bij hem thuis in Los Angeles toen ze onwel werd.

Debbie Reynolds en Carrie Fisher tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards (2015) Hollandse Hoogte | AP

Brand in toekomstige moskee Culemborg

In Culemborg heeft een grote brand gewoed in een oud zwembad. Volgens Omroep Gelderland zou het gebouw aan de Multatulilaan worden omgebouwd tot een moskee. Later in de nacht waren er nog eens vijf autobranden in Culemborg.

De brandweer is bezig om de brand bij het zwembad te blussen ANP

KNMI-waarschuwing: mist en gladheid in ochtendspits

Op verschillende plaatsen in het land kunnen verraderlijke mistbanken met zicht van minder dan 200 meter voorkomen. Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijke omstandigheden op de weg.

Dichte mist woensdagochtend op de Utrechtsebaan bij Den Haag ANP

Australische politie neemt kwart miljard euro aan coke in beslag

De Australische politie heeft een netwerk opgerold dat gespecialiseerd was in cocaïnehandel. In totaal is meer dan duizend kilo cocaïne in beslag genomen. Volgens een woordvoerder van de politie is het de grootste onderschepte partij in de Australische geschiedenis.

De Australische politie toont de vondst aan de media Hollandse Hoogte | AP

'Veel onwetendheid over letsel door vuurwerk'

De meeste Nederlanders weten niet wat ze moeten doen bij oogletsel door vuurwerk, blijkt uit een enquête van het Rode Kruis. Ruim de helft van de ondervraagden weet ook niet hoe te handelen bij een grote huidwond of verlies van een vinger.

ANP

Verder vandaag...

In Heerenveen is vandaag de tweede dag van het NK schaatsen. De uitzending is live te volgen op de website van NOS Sport.

Later in de middag blikken we terug op het grootste technieuws van de afgelopen jaar. Van virtual reality (VR) tot nepnieuws.

De economieredactie komt met een terugblik op het afgelopen beursjaar. Door onder meer de brexit en de verkiezing van Donald Trump gebeurde er in 2016 veel op financieel gebied.

Fijne dag! 

STER reclame