Gisterochtend had het verkeer ook al last van de mist ANP

De mist die de hele ochtend op verschillende plaatsen in het land heeft gehangen, lost langzaam op. Wel waarschuwt het KNMI in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg voor verraderlijke mistbanken met een zicht van minder dan 200 meter. Eerder was de mist in Brabant en Zeeland al weggetrokken.

De mist heeft op de weg nergens tot grote problemen geleid, mede doordat het vanwege de kerstvakantie rustiger is dan normaal. Het KNMI verwacht dat de overgebleven mistbanken in de loop van de middag oplossen. 

Het KNMI waarschuwde vanmorgen voor gladheid door aanvriezende mist en bevriezing van natte wegen, vooral op lokale wegen.  

Code geel

Voor de tweede dag op rij heeft het KNMI code geel afgegeven vanwege de dichte mist; aan het begin van de middag werd de waarschuwing echter voor steeds meer provincies ingetrokken. Gisteren had het verkeer in een groot deel van het land de hele dag last van de mist. 

Op Schiphol waren veel vluchten vertraagd door het slechte zicht. Ook vandaag zijn er volgens een woordvoerder van de luchthaven de hele dag vertragingen. Morgen is er volgens het KNMI opnieuw kans op mist.

STER reclame