NOS Nieuws

Britse beurs sluit op recordhoogte

De belangrijkste graadmeter van de Londense aandelenbeurs is nog nooit zo hoog gesloten als vandaag. De FTSE-100 sloot op ruim 7.106 punten. Het vorige record stamde uit april 2015.

De Britse beurs is al sinds enkele dagen na het referendum over de brexit met een opmars bezig. In de weken voor het referendum op 23 juni over het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië zakte de koers. Maar na het dieptepunt op 27 juni werd een kanteling ingezet.

De FTSE-100 is overigens geen volledige weerspiegeling van de stand van de Britse economie. Veel bedrijven die aan de beurs staan genoteerd zijn multinationals die hun geld buiten Groot-Brittannië verdienen.

Amerika

Niet alleen in Groot-Brittannië stijgen de laatste maanden de aandelenkoersen. Ook de Amerikaanse Dow Jones Index staat al weken hoog. Die hangt al dagen net onder de 20.000 punten.

Vooralsnog is die psychologische grens nog nooit geslecht. Ook vandaag lijkt dat niet te gebeuren, want in de eerste uren van de Amerikaanse handelsdag zakte de koers zo'n half procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl