'Verraderlijke mistbanken' in Zuid- en Midden-Nederland

Aangepast
Laurens Witte / NOS Ooggetuige

In het zuiden en midden van Nederland kunnen "verraderlijke mistbanken" voorkomen. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 200 meter. Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijke omstandigheden op de weg.

Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Flevoland.

Mogelijk breidt de dichte mist zich vanavond en vannacht nog verder uit. Ook morgenochtend kunnen op veel plaatsen nog mistbanken voorkomen. In de loop van de ochtend lossen die op.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
@RWSverkeersinfo
Terecht: @KNMI geeft code geel af wegens 'verraderlijke mistbanken'. Die gaan zich nog verder uitbreiden.
1 jaar geleden

Automobilisten hadden in de avondspits ook last van de dichte mist. Vooral in Flevoland is het zicht plaatselijk nog erg slecht. Daardoor gebeurden op de A6 tussen Lelystad en Almere meerdere ongelukken, meldt verkeersdienst VID.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
@RWSverkeersinfo
Meerdere mistongelukken op de #A6 tussen Lelystad en Almere. 'T gaat daar nog bijzonder moeizaam (via @JanW_PAB247)
1 jaar geleden

Op de A7 bij Amsterdam-Noord is de spitsstrook gesloten vanwege de dichte mist. Het verkeer daar staat vast. Door de weersomstandigheden is ook het zicht bij verschillende knooppunten rond de hoofdstad slecht. 

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
@RWSverkeersinfo
Die donkere dagen waar ze 't altijd over hebben... die vallen toch altijd voor en niet ná kerst?! #mist
1 jaar geleden

Het vliegverkeer heeft ook nog steeds last van de mist. Sinds vanochtend vroeg vertrekken veel vliegtuigen later dan gepland. Mensen die vandaag een vlucht hebben van of naar Schiphol, moeten rekening houden met vertraging.

Eerder op de dag weken enkele vluchten van Rotterdam The Hague Airport uit naar Eindhoven. Een vlucht van Rotterdam naar Londen en twee vakantievluchten zijn vertraagd.

Weerplaza.nl
@Weerplaza
Vooral in de zuidelijke helft van het land komt (zeer) dichte mist voor. De mist blijft vandaag hardnekkig. https://t.co/lWHsKxUC1K
1 jaar geleden

Op sommige plaatsen was het zicht een groot deel van de dag minder dan 150 meter. De mist leidde in de ochtendspits niet tot grote problemen. Vanwege de kerstvakantie was het rustig op de weg.