ANP/NOS

Goedemorgen, in het midden en zuiden van het land kan dichte mist voorkomen; die zal op sommige plekken de hele dag blijven hangen. De minima liggen net boven het vriespunt. Als in het noorden de zon af en toe doorbreekt, kan de temperatuur oplopen tot een graad of 7.

Wat heb je gemist?

'Verkeer grote steden loopt helemaal vast'

Het verkeer loopt in veel Nederlandse steden over vijf jaar tijdens de spits helemaal vast. Als er geen ingrijpende maatregelen worden genomen, zal de chaos twee keer zo groot zijn als nu. Dat schrijft Trouw op basis van een onderzoek van een kenniscentrum voor verkeer. De aantrekkende economie en de lage brandstofprijzen leiden in de komende vijf jaar tot 38 procent meer files, staat in het onderzoek. In drukke steden zou de filedruk daardoor kunnen verdubbelen.

Russische officials erkennen bestaan dopingnetwerk

Rusland heeft voor het eerst toegegeven dat er op grote schaal doping is gebruikt in de topsport. Ontkennen heeft geen zin meer, zegt de huidige directeur van het Russische antidopingagentschap. Wel wordt tegengesproken dat de regering er iets mee te maken had. 

Alcoholverbod op strand Sydney na wild feest

Er mag geen alcohol meer worden gedronken op één van de populaire stranden in de buurt van Sydney. Aanleiding is een volledig uit de hand gelopen kerstfeest, waar duizenden jongeren naartoe kwamen. Zij lieten ruim 15 ton afval achter.

Verder vandaag...

Het Hof doet uitspraak in het hoger beroep van de Valkenburgse Zedenzaak. Meerdere mannen hadden tegen betaling seks met een minderjarig meisje in een hotel. 27 mensen staan terecht, de hoogste straf die is geëist is anderhalf jaar.

Vandaag is ook het kort geding dat voetbalclub ADO heeft aangespannen tegen eigenaar Wang Hui. De club eist dat Wang ruim 2 miljoen euro betaalt, zoals was afgesproken.

De NS neemt twintig nieuwe sprinter-treinstellen in gebruik. En voor één van de eerste ritten is sprintster Dafne Schippers gevraagd om mee te rijden.

Fijne dag!

STER reclame