Sunday Oliseh, de nieuwe trainer van Fortuna Sittard getty

Fortuna Sittard verrast: Oliseh is de nieuwe trainer

time icon Aangepast

Fortuna Sittard heeft tot ieders verrassing oud-Ajacied Sunday Oliseh als nieuwe trainer gepresenteerd. De oud-international van Nigeria tekent in Limburg een contract voor 1,5 jaar.

Oliseh nam begin dit jaar ontslag als bondscoach van Nigeria na het uitblijven van betalingen. De oud-speler van Ajax staat op 2 januari voor het eerst op het trainingsveld van zijn nieuwe club.

De 42-jarige Oliseh is de opvolger van Ben van Dael, die vorige week na een ruime nederlaag tegen FC Den Bosch (4-0) werd ontslagen. Fortuna Sittard ging als nummer achttien van de Jupiler League de winterstop in.

"Met Sunday kiest Fortuna voor een trainer die jong en ambitieus is. Hij heeft visie en spelers kijken tegen hem op", zegt Isitan Gün, de Turkse eigenaar van Fortuna.

"We zochten iemand die aantrekkelijk voetbal wil combineren met de pure wil om te winnen. Met Sunday denken we deze trainer gevonden te hebben. Sunday heeft al wedstrijden van Fortuna bekeken, zodat hij op 2 januari goed voorbereid aan zijn werk kan beginnen."

Oliseh speelde onder meer voor Ajax, Juventus en Borussia Dortmund. Met Ajax werd hij in 1998 landskampioen. In 2002 won hij met Borussia de Duitse landstitel.  

De 54-voudig international vertegenwoordigde Nigeria op de WK's van 1994 en 1998. Hij won goud op de Spelen en sleepte eenmaal de Afrika Cup in de wacht.

Na zijn loopbaan als voetballer werkte Oliseh in België als technisch directeur van Eupen en trainer van Verviers. Daarna ging hij aan de slag als bondscoach van de nationale ploeg van Nigeria.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oliseh toont zijn handelsmerk bij Ajax
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame