getty
NOS VoetbalAangepast

Fortuna Sittard verrast: Oliseh is de nieuwe trainer

Fortuna Sittard heeft tot ieders verrassing oud-Ajacied Sunday Oliseh als nieuwe trainer gepresenteerd. De oud-international van Nigeria tekent in Limburg een contract voor 1,5 jaar.

Oliseh nam begin dit jaar ontslag als bondscoach van Nigeria na het uitblijven van betalingen. De oud-speler van Ajax staat op 2 januari voor het eerst op het trainingsveld van zijn nieuwe club.

De 42-jarige Oliseh is de opvolger van Ben van Dael, die vorige week na een ruime nederlaag tegen FC Den Bosch (4-0) werd ontslagen. Fortuna Sittard ging als nummer achttien van de Jupiler League de winterstop in.

Oliseh speelde onder meer voor Ajax, Juventus en Borussia Dortmund. Met Ajax werd hij in 1998 landskampioen. In 2002 won hij met Borussia de Duitse landstitel.

De 54-voudig international vertegenwoordigde Nigeria op de WK's van 1994 en 1998. Hij won goud op de Spelen en sleepte eenmaal de Afrika Cup in de wacht.

Na zijn loopbaan als voetballer werkte Oliseh in België als technisch directeur van Eupen en trainer van Verviers. Daarna ging hij aan de slag als bondscoach van de nationale ploeg van Nigeria.

Oliseh toont zijn handelsmerk bij Ajax

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl