Winkelcentrum Brusselse Poort waar het incident was 1Limburg | Jimmy Leenders

Recherche heeft beeldmateriaal van dodelijke arrestatie

tijd van publicatie Aangepast

Er blijken beelden te zijn van een fatale arrestatie vorige week in Maastricht. Meerdere getuigen hebben zich na een oproep van de Rijksrecherche gemeld met opnames, meldt 1Limburg

Vorige week dinsdag spraken agenten een verwarde man aan in een winkelcentrum in Maastricht. Volgens de politie viel de man de agenten aan en ontstond er een vechtpartij. De 35-jarige Macedoniër raakte onwel en werd gereanimeerd. Kort daarna overleed hij. 

Verwijderen

Een politieagent die betrokken was bij de arrestatie, liet getuigen filmopnames van het incident verwijderen, tot onvrede van het Openbaar Ministerie. 

"Wij willen dat alle beelden worden bewaard zodat wij ze kunnen bekijken en erachter kunnen komen wat er precies is gebeurd", zei de openbaar aanklager in een reactie. 

Getuigenoproep

Vorige week deed de Rijksrecherche daarom een oproep aan getuigen om zich te melden en om beeldmateriaal op te sturen. Meerdere mensen hebben daar gehoor aan gegeven. Daarnaast zijn beelden gevorderd van het winkelcentrum. 

Volgens het Openbaar Ministerie is dankzij de beelden duidelijk geworden wat er gebeurd is. Het onderzoek is nog niet klaar, het kan volgens het OM nog geruime tijd duren voordat het is afgerond. 

Dit is een artikel van

STER reclame