Generaal Konashenkov op een persconferentie in oktober
NOS NieuwsAangepast

Russische militairen vinden massagraven in Aleppo

Russische militairen hebben in de Syrische stad Aleppo massagraven gevonden met tientallen doden. De lichamen vertonen volgens de Russen tekenen van marteling en verminking. Vele hebben schotwonden in het hoofd, zegt generaal Konasjenkov in een verklaring.

De massagraven zouden liggen in voormalig rebellengebied in het oosten van Aleppo, dat eerder deze maand met steun van Rusland werd ingenomen door het Syrische leger. Wie de slachtoffers zijn en door wie ze zijn gedood, is niet duidelijk.

Konasjenkov zegt verder dat het oosten van Aleppo vol ligt met mijnen die door de rebellen zouden zijn achtergelaten. Ook zouden overal boobytraps liggen, die burgers in gevaar brengen. Volgens de Russische generaal zet dit alles een streep door "de mythes die westerse politici de wereld hebben aangepraat" over "de zogenaamde oppositie" tegen het regime van president Assad.

Regeringstroepen

Over en weer zijn er berichten van oorlogsmisdaden tijdens de herovering van Oost-Aleppo. De Verenigde Naties beschuldigden twee weken geleden regeringstroepen van massa-executies. 82 burgers zouden toen bij razzia's zijn doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl