De Pakistaanse minister van Defensie Khawaja Asif AFP

De Pakistaanse minister van Defensie Khawaja Asif heeft Israël gedreigd met een kernoorlog nadat hij in nepnieuws was getrapt. In het valse bericht stond dat de vroegere Israëlische minister van Defensie Yaalon had gezegd dat Israël Pakistan "nucleair zal vernietigen".

Daarop wees Asif er op Twitter op dat Israël niet moet vergeten dat Pakistan ook kernwapens heeft. Israël benadrukte afgelopen weekend dat de uitspraak van Yaalon verzonnen was en dat het bericht niet klopte. 

Asif zei in een reactie op een artikel van The New York Times over het nepnieuws dat het kernwapenprogramma van zijn land "alleen een afschrikkingsmiddel is om onze vrijheid te beschermen". Volgens Asif wil Pakistan alleen maar vrede in de regio.

Ook voorzitter Juncker van de Europese Commissie mengt zich in het debat over nepnieuws op internet. Tegen de Duitse Funke Mediengruppe zegt hij dat bedrijven als Facebook meer moeten doen tegen de verspreiding van valse berichtgeving. 

Volgens hem is het aanpakken van nepnieuws in het belang van grote internetbedrijven, omdat "geloofwaardigheid hun grootste bezit is". Facebook en Google kondigden in november al aan strenger te gaan controleren op valse berichten.

STER reclame