NOS NieuwsAangepast

Kerstwekdienst 26 december: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goedemorgen op deze Tweede Kerstdag,

Het is bewolkt, het waait flink en er valt soms wat regen. Met tot 10 graden is het niet koud. In de loop van de ochtend klaart het vanuit het westen op en zijn er perioden met zon. De komende dagen is het vrij zonnig en droog. Lees het hele weerbericht hier.

Op de valreep van 2016 is er weer een wereldberoemde artiest die overlijdt. George Michael is overleden. Hij werd 53. Bekend van onder andere Wham!. En iedereen heeft nu juist met Kerst natuurlijk meteen Last Christmas in z'n hoofd. De muziekwereld is geschokt. George Michael had een bewogen leven. Van wereldhits, tot zoenende agenten en drugsgebruik. Je leest het hier.

Zanger George Michael overleden

In Rusland is de hele nacht verder gezocht naar slachtoffers van de verongelukte Tupolev. Het toestel met 92 inzittenden stortte gisteren neer in de Zwarte Zee bij Sotsji. Aan boord was een beroemd Russisch legerkoor dat zou gaan optreden voor Russische militairen in Syrië. Gisteravond laat waren elf lichamen en ook een aantal lichaamsdelen geborgen. Er zijn geen overlevenden gevonden.

En ben je net een beetje bijgekomen van het diner op Eerste Kerstdag? Wat was het? Gourmetten, of toch wat anders? Lees hier in ieder geval een overzicht hoe Nederland (en België) het kerstdiner bespraken op sociale media.

Verder vandaag,

Het is natuurlijk Tweede Kerstdag, dus nog een rustige dag.

De Japanse premier Abe komt aan op Hawaï, waar hij morgen een bezoek aan Pearl Harbor brengt. Hij heeft daar een ontmoeting met President Obama. Abe is de eerste Japanse leider die na de Tweede Wereldoorlog samen met een Amerikaanse president een bezoek brengt aan Pearl Harbor. De Amerikaanse marinebasis werd op 7 december 1941 overrompeld door een verrassingsaanval van de Japanners. Na de vernietigende aanval verklaarden de Amerikanen de oorlog aan Japan.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl