Het onverwachte overlijden van George Michael leidt tot geschokte reacties in de muziekwereld. Na iconen als David Bowie, Prince en Leonard Cohen is hij de zoveelste muzikale grootheid die dit jaar overlijdt. 

"Kan 2016 nu oprotten?", vraagt zangeres Madonna op Twitter. Ze plaatst er een filmpje uit 1989 bij, waarin te zien is hoe zij een MTV Award uitreikt aan George Michael.

De band Simply Red schrijft: "Het is moeilijk te bevatten. Een van onze meest getalenteerde singer-songwriters is heengegaan. Rust zacht, George Michael. Zulk droevig, tragisch nieuws. 2016, eindig alsjeblieft snel."

En Duran Duran, in de vroege jaren 80 de grote rivaal van Wham!, schrijft op Twitter: "2016 - het verlies van nog een groot talent. Al onze liefde en sympathie gaan naar George Michaels familie." Daarbij staat een oude foto van Duran Duran-zanger Simon Le Bon met George Michael, Sting en Bob Geldof.

Elton John plaatste op Instagram ook een foto van hemzelf met Michael. Hij schreef erbij: "Ik ben diep geschokt. Ik heb een geliefde vriend verloren - de aardigste, meeste edelmoedige persoon en een briljant artiest. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en al zijn fans."

Instagram

Ook Andrew Ridgeley, met wie Michael het duo Wham! vormde, reageerde intens verdrietig. "Mijn hart is gebroken door het verlies van mijn geliefde vriend Yog. Ik, zijn geliefden, zijn vrienden, de muziekwereld, de wereld als geheel. Voor altijd geliefd." Yog betekent 'Yours Only George'.

In Nederland leidde het overlijden van de zanger ook meteen tot een stroom aan verbijsterde reacties op Twitter, onder meer van de dj's Gerard Ekdom en Michiel Veenstra, muziekkenner Leo Blokhuis en zanger Jan Rot.

STER reclame