Politie
NOS NieuwsAangepast

Oude vliegtuigbom Augsburg onschadelijk gemaakt

Inwoners van de Zuid-Duitse stad Augsburg kunnen opgelucht ademhalen. Explosievenexperts hebben een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Ze deden er vier uur over om dat voor elkaar te krijgen.

Via Twitter bedankt de politie alle inwoners voor hun geduld. Ze konden aan het begin van de avond weer terug naar huis.

De 1,8 ton zware bom werd dinsdag ontdekt bij graafwerkzaamheden in het centrum van de stad. Het ontmantelen werd expres vandaag gepland, omdat er op zon- en feestdagen minder verkeer is in de stad.

AFP

Eerder vandaag zijn uit voorzorg 54.000 inwoners geëvacueerd die binnen anderhalve kilometer van de vindplek wonen. Daarmee is het de grootste evacuatie in het land na de Tweede Wereldoorlog. Voor sommigen was het een mooie aanleiding om hun kerstplannen om te gooien.

De evacuatie verliep zonder problemen, liet de politie weten. Bij sommige bewoners moest volgens een woordvoerder “wel iets meer gecommuniceerd worden”, schrijft de lokale krant Augsburger Algemeine. Een inwoner vroeg de politie toch nog even te controleren of alle kaarsen in het huis uit waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl