'Wurgen doet hij toch alleen als hij honger heeft?'

De python op bezoek bij Johnanna de Ruijter Politie Amsterdam Zuid / De Pijp

Johanna de Ruyter (82) schrok zich kapot toen ze op haar toilet een python aantrof. Ze doet bij de Amsterdamse zender AT5 haar verhaal.

"Ik kwam thuis, ik doe deze deur open en ik wil naar binnen stappen. En ik zie die slang. Die lag hier en gedeeltelijk hier. Want ja, ze schijnen 1,5 meter lang te zijn."

Johanna schrikt, maar handelt meteen. "Ik zag hem iets bewegen en toen ging ik eruit, hups, deur dicht. Ik heb mijn zoon gebeld. Die vroeg: is dit een geintje? Ik zei van niet en toen kwam hij meteen."

Wurgslang

Haar zoon belt op zijn beurt met de politie. Ondertussen probeert de 82-jarige wat te kalmeren. "Ik ben heel erg geschrokken. Ik ben naar de kamer gegaan en in mijn stoel gekropen. Toen kwam ik weer wat tot rust."

Als de politie komt, wordt haar langzaam meer duidelijk over het bezoek op het toilet. "Toen hoorde ik dat het een python was, een wurgslang. Maar ik denk dat hij dat alleen doet als hij honger heeft."

Vermoedens

Waar de slang nou precies vandaan kwam, is nog onduidelijk. Al heeft Johanna wel zo haar vermoedens.

"Van een buurvrouw verderop. Men zegt dat die altijd slangen heeft gehad. De politie is daar ook gaan kijken. Maar die mevrouw zegt dat ze ze al heel lang niet meer heeft. Maar ik geloof dat niet."