AFP
NOS NieuwsAangepast

'Belangrijk kamp van Boko Haram in Nigeria ontmanteld'

Het Nigeriaanse leger heeft een belangrijk kamp van Boko Haram veroverd. Dat heeft de president van Nigeria, Muhammadu Buhari, in een persverklaring bekendgemaakt. De president spreekt van een belangrijke overwinning op de terreurgroep.

Het kamp zou het laatste grote bolwerk van Boko Haram zijn in het noordoosten van het land. Verschillende media melden dat gisteren al 1880 vrouwen en kinderen bevrijd zijn uit het kamp en dat meer dan 500 strijders zijn gearresteerd.

Het Nigeriaanse leger waarschuwt dat een deel van de Boko Haramstrijders op de vlucht is geslagen. Bewoners van dorpen en steden in de buurt moeten extra alert zijn op onbekenden.

Ontvoeringen

Een deel van de ruim 300 schoolmeisjes die in 2014 door Boko Haram werden ontvoerd, zou naar dit kamp gebracht zijn. Die massale ontvoering leidde twee jaar geleden tot internationale ophef. Over het lot van de meisjes die nog vastzitten, is niets bekendgemaakt. 21 meisjes waren eerder al vrijgelaten.

Boko Haram is een extremistische organisatie in het noordoosten van Nigeria die de regio al jaren teistert met aanslagen en gewelddadige ontvoeringen. De terreurgroep wil van Nigeria een streng-islamitische staat maken, waarin vrouwen geen enkele rechten hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl