Pim Blokland
NOS VoetbalAangepast

Blokland verlaat per direct rvc Feyenoord

Pim Blokland is niet langer commissaris van Feyenoord. Hij heeft in een brief aan de overige leden van de Raad van Commissarissen en de directie van Feyenoord laten weten dat hij per direct opstapt. Over de achtergrond van het besluit doen Feyenoord en Blokland geen nadere mededelingen, zo valt te lezen op de website van de club.

Wel verklaart Blokland dat hij het een mooi moment vindt om op te stappen, onder meer door de goede huidige financiële situatie, de bekerwinst van dit jaar en de officieuze titel van winterkampioen voor Feyenoord.

Blokland was sinds 2010 lid van de rvc, toen hij werd voorgedragen door de 'Vrienden van Feyenoord.' Van die groep, die Feyenoord zeven jaar geleden een noodzakelijke kapitaalinjectie van ruim 30 miljoen euro gaf (in ruil voor 49 procent van de aandelen), was Blokland een van de grondleggers.

Doel bereikt

Doel van de VvF was om de club weer gezond te krijgen en dat doel is bereikt, zo luidt de verklaring van Blokland. "Directie en rvc zijn Blokland buitengewoon erkentelijk voor zijn vele bijdragen aan Feyenoord doch met name de grote onmisbare rol die hij de afgelopen jaren heeft gespeeld in de financiële gezondmaking en daarmee ook de sportieve wederopstanding van Feyenoord", zo schrijft Feyenoord.

Blokland blijft wel aan als (mede)directeur van de 'Vrienden van Feyenoord.'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl