Gisteren werd een lichaam uit de Lek gevist; het bleek te gaan om de vermiste Niels. Omroep Gelderland

De vermiste Niels Wienberg (18) is dood gevonden in de Lek bij Culemborg. Dat meldt Omroep Gelderland. Volgens de politie is hij geen slachtoffer van een misdrijf. 

De weggelopen Culemborger was al meer dan een maand spoorloos. Hij was verward, autistisch en had medicijnen nodig. Zijn familie was bang dat de mensenschuwe Niels zich zou verstoppen als mensen hem zouden benaderen. 

Het levenloze lichaam werd gisterochtend ontdekt door voorbijgangers. Medewerkers van de brandweer hebben het stoffelijk overschot geborgen. Het lichaam is onderzocht door Forensische Opsporing. Uit dat onderzoek blijkt dat het lichaam al langere tijd in het water lag.

Niels (18) uit Culemborg was verward en had medicijnen nodig. Hij is dood aangetroffen in de Lek. Facebook politie Culemborg

De jonge man liep weg van huis op 19 november. Toen is hij voor het laatst gezien op het station van Culemborg; daarna zou hij nog op Utrecht CS gespot zijn. 

Sindsdien zijn er diverse zoekacties geweest door familieleden, agenten en vrijwilligers met reddingshonden. Ook heeft een politieheli naar hem gezocht in de omgeving van Wolfheze. De ouders van Niels hadden op diverse plekken in de stad plastic zakken opgehangen met eten, drinken en dekens voor hem. 

STER reclame