ANP
NOS NieuwsAangepast

Nacht van Rutte in het Glazen Huis: 'Jet komt wat later thuis'

"Ik ben van de regering én de slaapgast van vannacht." Zo kwam premier Rutte gisteravond het Glazen Huis binnen. Hij bleef ook slapen. Alles om de dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende, te helpen geld in te zamelen voor het goede doel van Serious Request.

Bij de actie van 3FM is iedere nacht een bekende Nederlander aanwezig om de dj's wakker te houden. De laatste nacht was dat dus de premier. Om geld in te zamelen konden mensen buiten voor 15 euro een selfie maken met de premier. En voor 50 euro wilde Rutte wel de voicemail inspreken op de telefoon.

Ook belde de premier midden in de nacht ouders van kinderen om te melden dat hun zoon of dochter iets later thuis zou komen.

Serious Request: de nacht van Rutte

Rutte ging rond 03.00 uur even slapen. "Ik ben onmiddellijk in slaap gevallen en heb heel goed geslapen. Maar twee-en-een-half uur, maar wel erg lekker."

Het is wel raar wakker worden en dat dan de premier boven je slaapt.

dj Domien Verschuuren

Hij lag in een stapelbed boven dj Domien. "Het is wel raar wakker worden en dat dan de premier boven je slaapt. Maar wel vertrouwd, het voelde als een soort scouting", zei Domien bij zijn ontbijt.

Als uitzwaai kreeg de premier nog Absolute Beginners gedraaid van David Bowie. "Een van de grootste verliezen van 2016", zei Rutte daarover, refererend aan het overlijden van de Britse zanger.

Nachtgast

In ruil voor een donatie belde de premier ook nog even dochter van een donateur wakker om half acht. "Ze moet opstaan, we gaan zo boodschappen doen voor het kerstdiner", aldus de moeder van de 17-jarige Romée.

Tegen 08.00 uur verliet premier Rutte het Glazen Huis. "Ik ben er trots op. Ik heb het hoogste bereikt wat je kunt bereiken in dit land: nachtgast zijn voor 3FM Serious Request." Hij ging daarna nog even bijslapen en dan bij de familie op kerstbezoek.

Serious Request: Rutte slaapt, wordt wakker en vertrekt

De actie van Serious Request wordt vandaag beëindigd. De laatste tussenstand van gisteravond is dat er 5.140.307 euro is opgehaald. Een groot deel daarvan is binnengebracht met een nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke 6-jarige jongetje Tijn. Ook de premier heeft meegedaan aan de nagelactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl