ANP

De NN Group, het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden, neemt verzekeraar Delta Lloyd over. Met de overname is 2,5 miljard euro gemoeid.

Eerder verzette Delta Lloyd zich nog tegen de overname. De prijs zou te laag zijn. De afgelopen maanden hebben de bedrijven met elkaar onderhandeld en nu zijn ze er toch uitgekomen. 

NN Group heeft het bod iets verhoogd, van 5,30 euro per aandeel naar 5,40 euro. Dat komt neer op een verhoging van zo'n 100 miljoen euro.

Kostenbesparing

Het samenvoegen van de bedrijven gaat banen kosten. De bedrijven verwachten op termijn 150 miljoen euro per jaar te besparen. 

Er worden onder meer dubbele functies geschrapt. Het is niet bekend hoeveel banen dat precies kost. Bij de bedrijven werken wereldwijd meer dan 17.000 mensen.

Lang beraad

Topman Hans van der Noordaa van Delta Lloyd zegt dat na lang beraad duidelijk werd dat het goed is als Delta Lloyd onder de vlag van de NN Group verder gaat.

Hij wijst daarbij op de steeds strengere eisen voor verzekeraars en de grote concurrentiedruk. "Een combinatie van NN Group en Delta Lloyd is in het langetermijnbelang van al onze stakeholders, waaronder de aandeelhouders."

STER reclame