Het is onmogelijk om in Turkije op de site van de NOS te komen
NOS NieuwsAangepast

Partijen willen opheldering over Turkse blokkade NOS

Partijen in de Tweede Kamer willen dat minister Koenders actie onderneemt tegen de blokkade van de website van de NOS en de NOS-app in Turkije. Ze vinden dat hij contact moet opnemen met zijn Turkse collega om de blokkade zo snel mogelijk te laten opheffen.

Gisteren werd duidelijk dat mensen die de NOS-site of -app willen bezoeken, een foutmelding krijgen. Volgens bronnen in Ankara heeft dat te maken met beelden van de moord op de Russische ambassadeur maandag, die de NOS kort na de aanslag online zette.

De Turkse autoriteiten kondigden na de moord een mediablokkade af: media in Turkije mogen niet over de gebeurtenis berichten.

De PvdA-Kamerleden Maij en Ünver spreken van censuur en ongeoorloofde inmenging door de Turkse overheid in de persvrijheid. En hun D66-collega's Verhoeven en Sjoerdsma vinden het een 'ontoelaatbare schending' van de pers-en internetvrijheid. PvdA en D66 willen dat Koenders de kwestie ook in de EU aan de orde stelt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt contact te hebben met de Turkse autoriteiten om hen om opheldering te vragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl