NOS VoetbalAangepast

Ziyech niet in Marokkaanse voorselectie Afrika Cup

Ziyech niet geselecteerd voor Afrika Cup

Ajacied Hakim Ziyech is door bondscoach Hervé Renard van Marokko niet opgenomen in de voorselectie voor het toernooi om de Afrika Cup. Het is niet waarschijnlijk dat de middenvelder alsnog wordt opgenomen in de definitieve selectie, die eind december moet worden doorgegeven. Dat blijkt uit een interview met Renard op de website van de Marokkaanse bond.

"Ik kan kiezen uit verschillende goede aanvallende middenvelders", vertelt Renard, die Feyenoorder Karim El Ahmadi wel heeft opgeroepen. "Bijvoorbeeld Younes Belhanda van Olympique Nice en Mbark Boussoufa van Al-Jazira. Ik heb dan liever dat Ziyech bij zijn club blijft."

Voor de wedstrijd Ajax-PSV van afgelopen weekend gaf Ziyech nog aan enorm veel zin te hebben in het toernooi in Gabon. "We gaan allemaal ons best doen. Er zijn zeker kansen voor Marokko. We gaan er gewoon hard voor knokken met z'n allen."

De negenvoudig international zei ook niet te hebben overwogen om de Afrika Cup te laten schieten om bij Ajax te blijven. "Nee, daar heb ik nooit aan getwijfeld."

Ziyech: enorm veel zin in Afrika Cup

Dat Ziyech buiten de Marokkaanse selectie is gehouden, is een fikse meevaller voor Ajax. De Amsterdammers kunnen nu in januari driemaal een beroep doen op de geboren Drontenaar: PEC Zwolle-uit, FC Utrecht-uit en ADO Den Haag-thuis.

Hoewel... Kort nadat Renard zijn voorlopige ploeg wereldkundig had gemaakt, werd bekend dat Nice-speler Belhani een gebroken teen heeft overgehouden aan de competitiewedstrijd van woensdag tegen Bordeaux en vier tot zes weken aan de kant staat. Dat opent mogelijk alsnog de deur voor Ziyech.

De Franse trainer Renard is overigens geen onbekende in de Afrika Cup. Hij won het toernooi in 2012 met Zambia en drie jaar later met Ivoorkust. Het toernooi begint op 14 januari in Gabon.

Wie moet El Ahmadi vervangen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl