1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS NieuwsAangepast

Onduidelijkheid over doorzoeking Emmerich

De Duitse politie heeft zich vanmiddag voorbereid op een grote doorzoeking bij een asielzoekerscentrum in Emmerich, net over de grens met Arnhem. Dat meldden Duitse media. Vermoed wordt dat de dader van de aanslag in Berlijn in het betreffende azc ingeschreven heeft gestaan en de politie zou dat spoor willen onderzoeken.

De doorzoeking, met naar verluidt 150 agenten, liet lang op zich wachten. Dat had er volgens Duitse media mee te maken dat de papieren voor de actie nog niet rond waren. Uiteindelijk bleef bij het azc alles rustig.

In Nederland neemt de Koninklijke Marechaussee geen extra maatregelen langs de grens. "Het blijft bij onze reguliere grenscontroles", zegt een woordvoerder tegen de NOS.   

Identiteitsbewijs

In Duitsland is er een grote klopjacht gaande op de dader van de aanslag van maandag. In Düsseldorf werd een warenhuis doorzocht, omdat er een verdacht persoon was gezien. Er werd niemand aangehouden.

Volgens het tijdschrift Der Spiegel hebben onderzoekers het identiteitsbewijs van de mogelijke dader gevonden in de vrachtwagen waarmee de aanslag werd gepleegd. Het zou gaan om een 24-jarige man uit Tunesië. Minister De Maizière heeft bevestigd dat er een verdachte in beeld is, maar zegt niets over de identiteit.

Bij de aanslag op de kerstmarkt, die gisteren werd opgeëist door IS, kwamen twaalf mensen om het leven. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl