1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Extra veiligheidsmaatregelen bij Glazen Huis na aanslag Berlijn

Over een paar uur worden extra hekken geplaatst bij het Glazen Huis. De gemeente Breda neemt de extra veiligheidsmaatregelen rondom de Grote Markt na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Vrachtwagens en auto's kunnen door de hekken niet meer bij het Glazen Huis komen, meldt Omroep Brabant.

Leveranciers die de winkels en cafés rondom de Grote Markt willen bevoorraden, moeten dat met steekkarren doen.

We begrijpen dat deze maatregel voor enige extra overlast kan zorgen. We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft namelijk onze hoogste prioriteit.

Burgemeester Paul Depla

De stad had al veiligheidsmaatregelen genomen, maar heeft nu besloten extra maatregelen in te zetten om de veiligheid van de bezoekers nog meer te waarborgen. "We hadden al eerder met auto's de toegangswegen naar de Grote Markt afgezet zodat er geen vrachtwagens konden en kunnen komen", zegt burgemeester Paul Depla tegen de omroep. "We begrijpen dat deze maatregel voor enige extra overlast kan zorgen. We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft namelijk onze hoogste prioriteit."

Deze week is het drukker dan normaal in Breda door 3FM Serious Request. Dagelijks bezoeken duizenden bezoekers de stad om geld te doneren bij het Glazen Huis, waar 3FM-dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende de hele tijd live radio maken. Ze halen geld op om longontsteking onder kinderen aan te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl