Succes maakt RB Leipzig niet geliefd in Duitsland

Aangepast

De opmars van RB Leipzig in het Duitse voetbal is als een droom voor de club uit Oost-Duitsland, maar een nachtmerrie voor fans van andere clubs. "Dat heeft met traditie te maken", zegt Lutz Hoppe van de supportersvereniging van Hertha BSC. "Het is een bij elkaar gekochte club. Met een miljoenensponsor."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Succes maakt RB Leipzig niet geliefd in Duitsland

De droom, of de nachtmerrie, begon in 2009. Toen nam Dietrich Mateschitz, de bedenker en oprichter van energiedrankmerk Red Bull, de licentie van SVV Markranst├Ądt over. Onder de naam RB Leipzig stootten de Oost-Duitsers door naar de top.

RB Leipzig is dit seizoen zelfs een concurrent van Bayern M├╝nchen en Borussia Dortmund. "Dortmund en Bayern hebben ook geld, maar die hebben dat zelf verdiend met successen", aldus Hoppe. "Dus dan is het ze meer gegund."

Ralf Rangnick, technisch directeur van RB Leipzig, haalt zijn schouders op. "Alles wat nieuw en onbekend is, roept in Duitsland weerstand op", zegt hij. "Wij kunnen er niets aan doen dat we pas zeven jaar bestaan."

1/2Spelers van RB Leipzig vieren feest na het duel met Hertha BSC getty
2/2Ook de Kerstman zit bij RB Leipzig op de tribune getty

STER Reclame