Siem de Jong wordt bejubeld bij PSV

Siem de Jong helpt PSV aan punt in Arena

Ex-Ajacied Siem de Jong heeft PSV een punt bezorgd in de topper tegen Ajax: 1-1. De invaller scoorde tien minuten voor het einde. Davy Klaassen had de thuisploeg met een prachtig schot vlak na rust op voorsprong geschoten. Door het gelijkspel gaat koploper Feyenoord met een royale voorsprong de winterstop in.

Het eerste kwartier leverde een aantal aardige aanvallen op van Ajax. Lasse Schöne bracht twee keer met een bekeken pass Davy Klaassen in stelling, maar die trof het zijnet en vond doelman Jeroen Zoet op zijn weg.

Slagveld

Na dat aantrekkelijke begin, waarin Luuk de Jong de beste kans kreeg namens PSV (vrijstaand kopte hij in de handen van André Onana), onderging Ajax een aderlating. Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi vielen uit na een aanvaring met Andrés Guardado, die terug was na zijn blessureperiode. Ondanks die domper behield Ajax daarna een overwicht.

Davy Klaassen juicht na zijn treffer
    Vreugde bij Ajax na de 1-0 van Davy Klaassen
    De trieste aftocht van Anwar El Ghazi nadert
  • ANP
    Siem de Jong maakt de gelijkmaker in de Arena

In het restant van de eerste helft was Mateo Cassierra gretig, maar de vervanger van El Ghazi liet zijn kansen onbenut. Kort na de rust kwam Ajax op 1-0. Na een passje van Amin Younes en een overstapje van Cassierra, scoorde Klaassen fraai met de buitenkant van zijn rechtervoet.

Toenemende aanvalskracht

Met Siem de Jong in de ploeg voor Guardado nam de aanvalskracht van PSV toe en kregen de Eindhovenaren meer kansen. Luuk de Jong testte Onana met een omhaal en een kopbal en broer Siem maakte de 1-1. Na een fluwelen passje van Gastón Pereiro nam hij de bal kundig aan en scoorde hij van dichtbij.

Ajax drong in het vervolg nog wel fel aan, maar de winnende treffer bleef uit. Daardoor eindigde de topper in een gelijkspel en Feyenoord de grote winnaar van de laatste speelronde van het jaar. Ajax heeft nu vijf punten achterstand en PSV moet acht punten zien goed te maken.