Cristiano Ronaldo met de wereldbeker
NOS VoetbalAangepast

Wereldtitel Real Madrid na hattrick Ronaldo

Real Madrid heeft de wereldbeker voor clubs veroverd. De Spanjaarden wonnen in Yokohama de eindstrijd dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo met 4-2 van Kashima Antlers uit Japan.

Real leek geen kind te hebben aan de Japanse kampioen, nadat Karim Benzema met een intikkertje had gescoord. Bij een zeldzame Kashima-aanval tekende Gaku Shibisaki echter met een schot uit de draai plots voor de 1-1.

Ronaldo weer belangrijk

Kort na rust maakte Shibisaki na een sterke actie zelfs de 2-1. Real schakelde een tandje bij en vanaf 11 meter maakte Ronaldo de 2-2. Beide ploegen misten nog grote kansen, waarna er werd verlengd. Met twee treffers van dichtbij kroonde Ronaldo zich tot matchwinnaar.

Real Madrid verslaat Kashima Antlers na verlenging

Real won in 2014 eveneens de titel bij het WK voor clubteams, toen ten koste van het Argentijnse San Lorenzo. Barcelona was vorig jaar de sterkste door van het Argentijnse River Plate te winnen.

In totaal is Real Madrid nu vijf keer de allerbeste van de wereld. Voordat het toernooi in deze opzet werd gespeeld, werd er een duel gespeeld tussen de kampioen van Europa en Zuid-Amerika. De winnaar van dat duel was automatisch de wereldkampioen.

Ronaldo: het was een droomjaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl