Vreugde bij Khalid Karami na zijn 2-1 tegen NEC

Excelsior en NEC in evenwicht

In de gevarenzone van de eredivisie hebben Excelsior en NEC in Roterdam in een levendige wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. De Nijmeganaren kwamen voor de vijftiende keer op bezoek op Woudestein, maar wisten er alleen op 10 april 2012 (0-2) te winnen.

Excelsior begon sterk en al snel kreeg Fredy twee kansen. Na een een-tweetje met Nigel Hasselbaink schoot hij in de handen van doelman Joris Delle, die kort daarna een inzet van de aanvaller naast zag gaan.

Elbers opent score

Na ruim tien minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong dankzij Stanley Elbers. Hij tikte binnen op aangeven van Kevin Vermeulen, maar aan zijn treffer hing wel een buitenspelluchtje. De in de eredivisie debuterende scheidsrechter Christiaan Bax keurde de goal echter goed.

Stanley Elbers wordt voor 1-0
    Stanley Elbers heeft Excelsior op 1-0 gezet en zwaait naar het thuisfront

Naarmate de eerste helft vorderde richtte NEC zich op. Julian von Haacke was dicht bij de gelijkmaker, maar de Duitser zag zijn kopbal gestopt door Tom Muyters. Kort voor rust had Jay-Roy Grot wel succes. De vervanger van de geblesseerde Kevin Mayi trof doel met een afstandsschot.

NEC komt voor tweede keer terug

Enkele minuten na de pauze kwam de thuisclub weer op voorsprong. Back Khalid Karami rondde op rechts een een-tweetje met Vermeulen kundig af. Hasselbaink leek de 3-1 te maken (hij scoorde uit de rebound na een schot van Vermeulen op de paal), maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Enkele minuten later kwam NEC pardoes op gelijke hoogte dankzij Dario Dumic. Uit een hoekschop belandde de bal voor de voeten van de vrijstaande verdediger, die eenvoudig raak schoot. In de slotfase zorgden beide ploegen nog voor de nodige dreiging, maar een winnende treffer bleef uit.