Nick Viergever (l) en Luuk de Jong in duel tijdens PSV-Ajax vorig seizoen
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

De EK-finale van de handbalsters en de eredivisietopper Ajax-PSV zijn één van de belangrijke sportevenementen van vandaag. Het is een propvolle sportzondag.

Gaan de Nederlandse handbalsters opnieuw historie schrijven? Vanavond nemen ze het om 18.00 uur in Zweden op tegen grootmacht Noorwegen.

De Oranjevrouwen willen zich revancheren voor de verloren WK-finale van vorig jaar, ook tegen de Noren. Langs de Lijn gaat een uurtje langer door, tot acht uur, om de wedstrijd helemaal live uit te kunnen zenden. Er komt ook een speciaal liveblog op NOS.nl.

Feest bij de handbalsters

Ajax-PSV

Ajax en PSV kijken al weken uit naar de eerste ontmoeting tussen de twee clubs dit seizoen. Kan Ajax een gat slaan van zes punten op PSV en de druk op winterkampioen Feyenoord in stand houden?

De laatste eredivisiewedstrijd van het jaar begint om 16.45 uur. Studio Sport blikt op NPO 1 rond 16.20 uur vooruit op de wedstrijd met onder meer seizoensoverzichten en interviews. De wedstrijd is in zijn geheel te volgen via Langs de Lijn op NPO Radio 1 en via het liveblog op NOS.nl.

WK voor clubteams

Maar er is al eerder op de dag voetbal. Om 11.30 uur is de finale van het WK voor clubteams. Real Madrid en Kashima Antlers trappen dan af in Yokohama. Die wedstrijd is live te zien op NPO 2.

Om half een begint de eerste eredivisiewedstrijd van de dag. Excelsior neemt het in Rotterdam op tegen NEC. Om 14.30 zijn er dan niet twee, maar drie duels. FC Groningen - Go Ahead Eagles, Heracles - PEC Zwolle en ADO Den Haag - Sparta beginnen dan.

Bij Langs de Lijn zijn flitsen van deze wedstrijden te horen en ze zijn ook te volgen via het liveblog op NOS.nl.

Studio Voetbal

In Studio Sport Eredivisie zijn om zeven uur de samenvattingen te zien van de ontmoetingen. Om 22.30 uur blikt Tom Egbers in Studio Voetbal samen met Youri Mulder, Regi Blinker, Arno Vermeulen en Iliass Bel Hassani terug op de topper Ajax-PSV en op de laatste ontwikkelingen in het voetbal.

Robin Haase

NK Tennis

De finales van de Nederlandse kampioenschappen tennis worden vanmiddag gespeeld in Rotterdam. Vanaf half twee is op NPO 1 een samenvatting te zien van de vrouwenfinale tussen Arantxa Rus en Bibiane Schoofs.

De mannenfinale tussen Robin Haase/Jasper Smit en Botic van de Zandschulp wordt live uitgezonden op NPO 1 vanaf 14.30 uur en is ook te volgen op NPO Radio 1. Haase kan zijn zesde titel veroveren.

Uitzendingen zondag

TijdProgrammaMedium
11.30 uurFinale WK voor clubteamsNOS.nl en NPO 2
13.10 uurStudio Sport met o.a. live tennisNOS.nl en NPO 1
14.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
18.10 uurStudio Sport met o.a. samenvattingen veldrijden en shorttrackNOS.nl en NPO 1
19.00 uurStudio Sport voetbalNOS.nl en NPO 1
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.30 uurStudio VoetbalNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl