Het rapport van de Feyenoord-trainer ziet er keurig uit
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst heeft een schitterend kerstrapport

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan Teletekstpagina 819 uitprinten en boven zijn bed hangen. Want ook als Feyenoord vanavond onverhoopt verliest van Vitesse, gaan de Rotterdammers ongetwijfeld toch als koploper de winterstop in. Maar ook de rest van het kerstrapport van Van Bronckhorst ziet er prachtig uit.

De stand in de eredivisie, één speelronde voor de winterstop

In 2000 werd Feyenoord voor het laatst 'winterkampioen', dus dat is al bijzonder te noemen dit decennium. Die laatste wintertitel bleek overigens geen voorbode voor het kampioenschap. Dat behaalde Feyenoord voor het laatst in 1999.

Prachtig doelsaldo

De Rotterdammers maakten tot nu toe 44 doelpunten in de eerste seizoenshelft. In de eerste helft van het seizoen 2005/2006 scoorde Feyenoord voor het laatst vaker: 49 keer. Toen speelde de ploeg overigens wel een wedstrijd meer. Bovendien kan Feyenoord tegen Vitesse nog aan het doelsaldo werken.

Ook kreeg de Rotterdamse verdediging deze eeuw nog niet zo weinig doelpunten tegen als in de eerste zestien wedstrijden van dit seizoen: de teller staat nu pas op elf.

Dirk Kuijt en Tonny Vilhena juichen in De Kuip

Alleen in 2000 beter

In zestien wedstrijden heeft de koploper nu 39 punten verzameld. Dat is goed voor een gemiddelde van 2,43 punt per wedstrijd. Alleen in 2000 was dat gemiddelde hoger deze eeuw: 2,52.

Bovendien doet Feyenoord als enige club uit de topdrie nog mee in de beker. In januari spelen de Rotterdammers in de kwartfinales tegen Vitesse.

Minpunt

Er staat wel één kleine aantekening in het rapport van Van Bronckhorst: de Rotterdammers doen niet meer mee in de Europa League. De ploeg werd in de poulefase uitgeschakeld.

Gemiddeld aantal punten Feyenoord per wedstrijd in de winterstop

jaarpunten in winterstopaantal wedstrijdengemiddelde per wedstrijd
201639 (de wedstrijd tegen Vitesse nog niet meegeteld)162,43
201536172,11
200639201,95
200541182,27
200043172,52
Van Bronckhorst: bij ons moet niets te halen zijn

Van Bronckhorst een trotse trainer

De coach zelf is ook blij met zijn puike rapport. "Ik ben tevreden met het spel de afgelopen weken. We zijn het beste team in de competitie en dat geeft wel aan hoe goed de jongens gepresteerd hebben. Dat maakt mij een trotse trainer."

Van Bronckhorst durft ook vooruit te kijken naar de rest van het seizoen. "Als we dit kunnen doorzetten, gaan we denk ik meedoen om de prijzen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl