Dit zijn de afgeschafte biljetten
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 17 december: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vanuit het westen steeds meer bewolking, in het oosten is er eerst nog wat zon. Daar kan het lokaal ook licht vriezen. Vanmiddag kan er wat motregen vallen, het wordt 5 tot 9 graden. Morgen verandert er weinig. Na het weekend is het overwegend droog, het wordt dan wel wat kouder.

Wat je hebt gemist...

De Engelse politie heeft een grote gevangenisopstand in Birmingham pas na twaalf uur weten te bedwingen. Zo'n 600 gedetineerden waren betrokken bij de rellen. De opstand brak gisterochtend uit.

In Venezuela is chaos ontstaan, omdat het grootste bankbiljet niet meer geldig is. President Maduro kondigde zondag aan dat de biljetten van 100 bolivar binnen drie dagen zouden worden vervangen door munten. Inmiddels hebben de biljetten hun waarde verloren, maar er is nog geen alternatief.

De overname van PostNL door het Belgische Bpost is afgelopen voorjaar mede stukgelopen vanwege een bonus van 3 miljoen voor PostNL-bestuursvoorzitter Herna Verhagen. Ze zou de bonus krijgen na een succesvolle overname. De Nederlanders vreesden ophef als de bonus bekend zou worden, zegt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Wat je moet weten...

Denk maar twee keer na of je vandaag kerstcadeaus gaat kopen. Het is dit weekend namelijk het drukste weekend van het jaar voor winkeliers. Op sommige plekken is het zo druk dat winkeliersverenigingen maatregelen treffen.

Het moet wel heel raar lopen wil Feyenoord niet als winterkampioen van de eredivisie het jaar afsluiten. De Rotterdammers sluiten vanavond in eigen huis de eerste seizoenshelft af tegen Vitesse. Verder is er vandaag zwemmen, shorttrack en de rentree van Marianne Vos in het veldrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl